חלום! עוגיות מושלמות ומאזנות
הכנה קלה
כ-20 עוגיות
זמן הכנה- כ15 ד
המרכיבים:
למלית :
כוס חלב מן הצומח
2 כפיות קקאו איכותי
כפית קינמון
חבילת תמרים בוואקום (500 גרם)
לבצק:
2 ביצים מידה מדיום
רבע כוס שמן זית
2 כוסות קמח שקדים
2.5 כוסות שיבולת שועל דקה
אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל180 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה
2. נערבב את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
אם דביק מדי נוסיף קמח (או שיבולת שועל או שקדים, אם יבש מדי אפשר להוסיף מעט שמן זית)
3. נעטוף את הבצק בניילון ונניח במקרר לכ-10 ד

4. בינתיים נכין את המילוי-
נשתמש בחבילה שלימה של מחית תמרים ואת מה שיישאר נעטוף בניילון ונשמור לפעם הבאה.
נשים את המחית בקערה שאפשר להכניס למיקרו-
נוסיף את החלב, הקינמון והקקאו, נכניס למיקרו לכ-50 שניות ונערבב הכל יחד עם כף למחית אחידה שאפשר למרוח בקלות על הבצק
5. נוציא את הבצק מקרור, נחלק ל2
נרדד חצי ראשון בין שני ניירות אפייה לעובי של כ3 מ״מ
6. נסיר בעדינות את נייר האפייה ונמרח את מחית התמרים לשכבה אחידה ועדינה.
7.נגלגל את הבצק עם נייר האפייה (דוגמא בסרטון מהאינסטגרם) גם אם מעט נקרע.
לא להפסיק- מבטיחה שמסתדר.

8. נחתוך את הגליל לעוגיות בעובי של אצבע
ולא נפריד אותן זו מזו.
9. נכניס לתנור לכ- 15-20 דקות. עד שמשחימות מעט.
10. ניתן למגולגלות להתקרר ורק אז נפריד ונאחסן בכלי אטום.


תהנו
11 תגובות
זכיתי לטעום את העוגיה הפריכה והמושלמת הזאת, שווה!!! 💫
תודה רבה(:
את גאון חגיתוש
יצא טעים !!!
תודה
תודה רבה(:
אפשר להחליף את הקמח בקמח כל קמח? נגיד קוסמין?
קמח כוסמין בגלל נוכחות הגלוטן אמור להיות יותר ״קל״ לאפייה- יחד עם זאת- לא התנסיתי בכך אז לא יכולה להבטיח(:
היי חגית, האם ניתן להחליף את קמח השיבולת שועל בתחליף קמח אחר (שמתאים לצליאקים)?
תודה
לא ניסיתי, מזמינה אותך לנסות ול״שחק״ עם המתכון- תמיד אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית על מנת להדביק…בהצלחה(:
כמה קלוריות בערך לעוגיה?
אני לא מחשבת קלוריות, אני נטורופתית שמתבססת על דרך שונה-מתנצלת.
וואוו, נראה מתכון שווה!!! האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?