ארוחת חג מביאה איתה שפע גדול.
אנחנו בקליניקה הנטורופתית של ״דואגת לעצמי״
נהנות ממתוק שהוא גם מענג וגם מאזן,
מתוק שמבוסס על רכיבים טבעיים ותבלינים טריים.
מתוק שמאזן את תחושת הרעב שלנו,
מתוק שנברא עבורינו ואין בו העמסה של מזונות שמשבשים
את האיזונים העדינים,
הנשיים שלנו- מתוק לשנה טובה באמת.
אחרי שהכנתי וצילמתי את הקראמבל המופלא שלנו,
הוא נשאר לו על השולחן במטבח
וכשחזרתי אחרי שהורדתי את התמונות למחשב,
גיליתי שהוא כמעט חוסל
על ידי מתבגר שעבר בסביבה…
וזה האישור הכי טוב לכך שיש כאן מתכון מעולה.
שנה טובה לכולנו ותהנו(:

המרכיבים:
לשכבת התפוחים:
5 תפוחים שטופים (אפשר לערבב זנים- הכל טעים)
כפית קינמון
3 כפות מים
3 כפות שמן זית
כפית קורנפלור
3-5 תמרים מסוג מג׳הול
לקראמבל:
כוס קמח שקדים
חצי כוס שיבות שועל (דקה או עבה)
כפית קינמון
1/3 כוס שמן זית
כף סילאן/ מייפל/דבש
תבנית בגודל 20*20 – הגודל מאוד גמיש ואפשר
להכין גם בגודל שונה ולהתאים כמויות במידת הצורך.
לגלידה:
3-4 בננות קפואות (אפשר להקפיא חצאי בננות ואפשר לקנות בננות קפואות)
כפית קינמון
3-4 תמרים מגולענים (עדיף מג׳הולים)
חלב מן הצומח בהתאם לצורך
אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל180 מעלות.
2. נחתוך את התפוחים לקוביות בגודל שמתאים לך- אין ממש חוקים.
3. נערבב את התפוחים החתוכים בקערה עם כל מרכיבי שכבת התפוחים מלבד התמרים.
4. נעביר לתבנית שבחרנו ונפזר בשכבה אחידה.
5. נפזר חתיכות תמרים מגולענים מעל התפוחים.
6. לקראמבל:
נערבב בקערה את כל החומרים של הקראמבל עד שנוצרת עיסת פרורים.
7. נפזר את הקראמבל מעל שכבת התפוחים באופן אחיד.
8. נאפה למשך כ-45 ד׳ עד ששכבת הפרורים משחימה והתפוחים נהיים רכים ונימוחים.
9. ניתן לעוגה ל״נוח״ כ15 ד, להתקרר להתמצק ובינתיים נכין את הגלידה!
10. נשים את כל החומרים במעבד מזון ונוסיף ממש קצת חלב מן הצומח- רק לאיחוד החומרים, ככל שנוסיף יותר נוזל, הגלידה תהיה פחות סמיכה וגלידתית- אז שימי לב(:
11. נהנות ולא מאמינות שקינוח כל כך מושלם יכול להיות גם כלכך בריא וקל הכנה.

בהמלצת העדה הנטורופתית:
– אפשר להכפיל כמויות בהתאם לטעם ולגודל התבנית, להכפיל כמות קראמבל לשכבה עליונה עבה יותר או לעבות את שכבת התפוחים, אפשר להוסיף גם אגסים, שזיפים..
-אם התפוחים מרגישים לכם יבשים מדי, אפשר להוסיף עוד 2-5 כפות מים בהתאם לצורך ותוך כדי האפייה.

