קראמבל תפוחים וגלידה לשנה טובה

ארוחת חג מביאה איתה שפע גדול.
אנחנו בקליניקה הנטורופתית של ״דואגת לעצמי״
נהנות ממתוק שהוא גם מענג וגם מאזן,
מתוק שמבוסס על רכיבים טבעיים ותבלינים טריים.
מתוק שמאזן את תחושת הרעב שלנו,
מתוק שנברא עבורינו ואין בו העמסה של מזונות שמשבשים
את האיזונים העדינים,
הנשיים שלנו- מתוק לשנה טובה באמת.
אחרי שהכנתי וצילמתי את הקראמבל המופלא שלנו,
הוא נשאר לו על השולחן במטבח
וכשחזרתי אחרי שהורדתי את התמונות למחשב,
גיליתי שהוא כמעט חוסל
על ידי מתבגר שעבר בסביבה…
וזה האישור הכי טוב לכך שיש כאן מתכון מעולה.
שנה טובה לכולנו ותהנו(:


המרכיבים:
לשכבת התפוחים:
5 תפוחים שטופים (אפשר לערבב זנים- הכל טעים)
כפית קינמון
3 כפות מים
3 כפות שמן זית
כפית קורנפלור
3-5 תמרים מסוג מג׳הול
לקראמבל:
כוס קמח שקדים
חצי כוס שיבות שועל (דקה או עבה)
כפית קינמון
1/3 כוס שמן זית
כף סילאן/ מייפל/דבש
תבנית בגודל 20*20 – הגודל מאוד גמיש ואפשר
להכין גם בגודל שונה ולהתאים כמויות במידת הצורך.
לגלידה:
3-4 בננות קפואות (אפשר להקפיא חצאי בננות ואפשר לקנות בננות קפואות)
כפית קינמון
3-4 תמרים מגולענים (עדיף מג׳הולים)
חלב מן הצומח בהתאם לצורך

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל180 מעלות.
2. נחתוך את התפוחים לקוביות בגודל שמתאים לך- אין ממש חוקים.
3. נערבב את התפוחים החתוכים בקערה עם כל מרכיבי שכבת התפוחים מלבד התמרים.
4. נעביר לתבנית שבחרנו ונפזר בשכבה אחידה.
5. נפזר חתיכות תמרים מגולענים מעל התפוחים.
6. לקראמבל:
נערבב בקערה את כל החומרים של הקראמבל עד שנוצרת עיסת פרורים.
7. נפזר את הקראמבל מעל שכבת התפוחים באופן אחיד.
8. נאפה למשך כ-45 ד׳ עד ששכבת הפרורים משחימה והתפוחים נהיים רכים ונימוחים.
9. ניתן לעוגה ל״נוח״ כ15 ד, להתקרר להתמצק ובינתיים נכין את הגלידה!
10. נשים את כל החומרים במעבד מזון ונוסיף ממש קצת חלב מן הצומח- רק לאיחוד החומרים, ככל שנוסיף יותר נוזל, הגלידה תהיה פחות סמיכה וגלידתית- אז שימי לב(:
11. נהנות ולא מאמינות שקינוח כל כך מושלם יכול להיות גם כלכך בריא וקל הכנה.


בהמלצת העדה הנטורופתית:
– אפשר להכפיל כמויות בהתאם לטעם ולגודל התבנית, להכפיל כמות קראמבל לשכבה עליונה עבה יותר או לעבות את שכבת התפוחים, אפשר להוסיף גם אגסים, שזיפים..
-אם התפוחים מרגישים לכם יבשים מדי, אפשר להוסיף עוד 2-5 כפות מים בהתאם לצורך ותוך כדי האפייה.

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן