שייק ירוק הוא פאסט פוד מזין וטעים! הוא יכול להחליף ארוחה עיקרית ואפשר להנות משייק גם כארוחת ביניים. מצורף סירטון וידאו הממחיש לכן איך להכין את השייק בפשטות.
הכנה של שייק ירוק יכולה להיות המון יצירתיות, אתן יכולות להשתמש במגוון פירות וירוקים האהובים עליכן. חשוב להשתמש בבלנד עוצמתי כמו נינג'ה או ויטמיקס. שימו לב למספר דגשים:
- המטרה שלנו בהכנת השייק היא צריכה של עלים ירוקים – שימו כמות הגיונית של עלים (המתכון שאתן מהווה רפרנס מעולה גם עודף מוגזם של עלים הוא לא רצוי) וכמובן חשוב לשים לב גם לכמות לא מוגזמת של פירות להמתקה.
- תוסיפו אגוזים, אני אוהבת שקדים טריים. הם המרכיב השומני שלנו בשייק – ליצירת תחושת שובע ומיתון עליית סוכר והשומן שבהם הכרחי לספיגת ויטמינים מסיסי השומן.
- פירות קפואים- משפרים מאוד את הטעם- במיוחד בקיץ כשאנחנו רוצות להתרענן
- ממליצה לכן לקנות עלים ירוקים אורגנים- עלים ירוקים נוטים להיות מאוד מרוססים
- למתחילות שבינינו.. התחילו עם מעט עלים, תראו איך הטעם, איך הגוף מגיב להעלאת רמות הסיבים, התייעצו איתי בהתאם לצורך ולאט לאט נעלה יחס עלים ירוקים- אל דאגה (:
- נענע, קינמון, בזיליקום, פטרוזיליה, ג׳ינג׳ר. תוספות נפלאות לשייקים שלנו. בחרו לכם מה מתאים לכן בהתאם לטעם האישי שלכן. נענע לדוגמא מאוד מרעננת את השייק…
- נוזלים בשייק- אני אוהבת להשתמש במים, ניתן להוסיף מעט חלב מן הצומח או חלב קוקוס כמובן. אני בדרך כלל מוסיפה כוס מים לבלנדר- ומוסיפה, אם יש צורך, בהתאם לסמיכות המתקבלת.
- למי שרוצה להוסיף אומגה 3 לשייק שלה: יש להוסיף כף שטוחה של זרעי פשתן או צ׳יה לבלנדר (חשוב שיהיה בלנדר עוצמתי).
- חשוב לשתות את השייק טרי וסמוך למועד הכנתו
- קרח – בקיץ תוסיפו חופן קרח – קר ומרענן!