יש מאכלים שכבר לא אצליח לאכול בחיים.
מלוואח בגרסתו המוכרת הוא אחד מהם, הגוף שלי יקר לי ובמקום מלאווח עתיר שומן רווי,
אני יכולה להנות ממלוואח שעשוי מדפי אורז ומפנק לא פחות מהגרסה המקורית.
תשקיעו גם ברסק ובביצה הקשה ותהנו מכל ביס מאזן!
המרכיבים:
חצי חבילת דפי אורז בקוטר בינוני
2 ביצים
חצי כוס מים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
כפית מייפל
להגשה:
2 עגבניות בינוניות מגוררות או מרוסקות בבלנדר( אני מוסיפה להן גם שתי שיני שום טריות מרוסקות ושמן זית כמובן)
ביצה קשה
אופן ההכנה:
- בקערה רחבה ושטוחה ונוחה לעבודה עם קוטר דפי האורז, טורפים ביצים, מים, מייפל, מלח ופלפל שחור.
- טובלים דף אורז בבלילה, שמים לב שכל הדף טובל היטב ומניחים דף נוסף ודואגים שגם הדף הזה ייטבל כולו בבלילת הביצים, חוזרים על הפעולה גם עם הדף השלישי.
כל שכבות דפי האורז צריכות להיות מכוסות בבלילת הביצים.
- מוציאים את דפי האורז מהבלילה ומנערים את עודפי תערובת הביצים
4 מטגנים את דפי האורז שהוצאנו מהבלילה במחבת חם ומשומן במעט שמן זית, מטגנים כדקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. - מגישים חם! ובתוספת של רסק עגבניות וביצים קשות.
ארוחה מאוזנת ונפלאה(: תהני!