מאכל מסורתי שמאגד בתוכו חלבון, שומן בריא וסיבים!
הכל כבר נאמר על חומוס!
תהני.
מתאים לכל שלבי התוכנית
מנה זוגית
רמה קלה
10 ד הכנה



המרכיבים:
לגרגרי החומוס שהם הבסיס:
שקית של חומוסים קטנים יבשים
כפית שטוחה של סודה לשתייה
4 שיני שום קלופות שלמות
בצל מקולף שלם
כפית שטוחה של סודה לשתייה
נכין את גרגרי החומוס, חלק נקפיא לפעמים הבאות,
וחלק ישמשו ואתנו במתכון הנוכחי
הוראות הכנה לגרגרי החומוס:
1. נשפוך את הגרגרים לכלי עמוק ונכסה במים לפחות 8 ס״מ מעל הגרגרים
2. נכניס למקרר להשרייה בת 12-48. אני ממליצה להאריך בהשרייה עד ל48 שעות
3. נסנן את גרגרי החומוס ונשטוף היטב.
4. נכניס לסיר ונכסה במים- 8 ס״מ מעל לגרגרים, נוסיף את השום השלם, הבצל, הסודה לשתייה.
5. נרתיח וכשהסיר מבעבע, ננמיך את האש, נכסה ונבשל על אש קטנה
כשעתיים נוספות- עד להתרככות הגרגרים.
כשגרגר החומוס נמעך בקלות, ללא שום התנגדות, כמו בתמונות- החומוס מוכן!
רגע- לא לסנן ממי הבישול, נשתמש בהם לטחינה
אני ממליצה לחלק את החומוסים המוכנים למנות- ולהקפיא.
בכל פעם להפשיר כמות ולהכין ממרח טרי-
אפשר להפשיר גם במיקרו.
לממרח חומוס
כוס גרגירי חומוס מבושלים ורכים
מיץ מחצי לימון
כחמישית כוס מים- עדיף להשתמש במים ממי הבישול
רבע כוס טחינה גולמית (אפשר יותר ואפשר פחות בהתאם לטעמכן האישי)
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
1. נכניס את כל החומרים למעבד מזון או בלנדר מתאים.
2. נטחן הכל יחד.
בפולסים-אם אוהבים מרקם גרגרי
בטחינה אחידה ורציפה – אם רוצים מרקם משחתי.
3. נעצור, נטעם ובהתאם לטעם נחליט אם נוסיף- מים, חומוס או אולי מלח…
4. נניח על צלחת בתנועות סיבוביות, נוסיף שמן זית מעל
ונהנה!
בהמלצת העדה הנטורופתית:
– אפשר להוסיף כף שמן זית איכותי לטחינה
– אפשר להוסיף מעט כמון, לטחינה או מעל.
– ניתן לאכסן המקרר בכלי אטום עד שלושה ימים
– מעולה כממרח בכריך
אפשר לשנות את מינוני הרכיבים בהתאם לטעם.
2 תגובות
טוחנים ביחד עם הבצל והשום שבישלנו איתם את החומוס?
הטעמים שלהם נספגים בחומוס ובמי החומס- אשר לטחון יחד, לא חובה