סושי ליברלי מה המשמעות,
סושי הוא מאכל מדויק, המבינים תמיד מספרים שלוקח שנים של למידה בכדי להתמקצע בהכנתו באמת.
והוא כלכך טעים.
וחומרי הגלם שלו יחסית זולים ובמסעדות הוא יקר!
ואין לי שנים להשקיע בלמידה והתמקצעות.
אז מה יש?
יש לי ראש חופשי..ואת כוח היצרתיות
ומגיע לי סושי (: גם לך!
המנה מתאימה לכל השלבים
של התוכנית דואגת לעצמי
רמה קלה
מנה זוגית
15 ד הכנה
המרכיבים:
אצות נורי מחולקות ל 8
אני מחלקת אותה בקיפולים ממש כמו נייר, אפשר לגזור או לחתוך עם סכין חדה
כוס אורז לסושי מוכן ומצונן על פי הוראות היצרן
חבילת טופו קשה
כרבע כוס סויה
ירקות חתוכים-
גזר/חסה/אבוקדו/מלפפון/פלפל/צנונית/ סלק- כל ירק קשה שאפשר לחתוך דק דק
6-8 דפי אורז וקערה גדולה רחבה עם מים – כך שאפשר לטבול בה את דפי האורז בקלות
מגבת נקייה עליה אפשר להכין את המנה
הוראות הכנה:
1. מתחילים עם הטופו. נחתוך לפרוסות אחידות ֿ ונספוג היטב עודפי מים. נלהיט מחבת עם מעט שמן זית ונקפיץ את פרוסות הטופו על המחבת. כשהן משחימות נהפוך לצד השני וכשהצד השני משחים נפזר את רוטב הסויה בחופשיות כך שכל פרוסת טופו תקבל נגיעת סויה
נכבה את האש ונעביר את פרוסות הטופו לצלחת.
2. נחתוך את הירקות אותם בחרנו לגפרורים כך שיהיה קל לערום אותם על שכבת הטופו והאורז.
3. נתחיל בהרכבה:
נשים את דף האורז במים למספר שניות עד שייתרכך אבל לא מדי.
נוציא ונניח אותו פרוס על המגבת-
במרכזו נניח-
חתיכת אצה
כף אורז
פרוסת טופו מותאמת לגודל האצה
ירקות אותם בחרנו
נעטוף את כל המגדל בדף האורז- קיפול פנימה משני הקצוות וגלגול.
כך נכין את כל דפי האורז
4. נלהיט מחבת ובה שתי כפות שמן זית ונצרוב את שני צידי הרול.
מוכן תהני!
ממליצה לפני הכנת המתכון להסתכל גם בסרטון המצולם לינק
בהמלצת העדה הנטורופתית:
אומרת שוב(:
מתכון זורם, לא מדוייק..
האצות יכולות להיות קרועות ביד,
כמות האורז משתנה בהתאם לטעם שלך
הכי חשוב שהכל נארז בתוך דף האורז שמסדר את כל הבאלגן(: