1. ״בין קודש לחול״
חגים רבים (די כרגיל) החודש וימי חול, חגים וימי חול
השגרה היא חוסר השגרה.
נשים רבות מגיעות לקליניקה הנטורופתית של התוכנית ״דואגת לעצמי״ כשהן מתמודדות יומיום עם תחושה של מאבק וצמצום תזונתי בימי חולין ושחרור שמביא יסורים ותסכול גדול בימי קודש, חגים, שבתות ויציאה משגרה.
הפתרון הוא איזון. תחושה של שפע תזונתי וסיפוק בכל ימות השנה.
להנות מהשפע המשוגע שהתזונה שמדוייקת לך מאפשרת לך בזמני חגים,
שגרה ושבתות.
בלי ספירת קלוריות, בלי מדידות ומתוך הבנה אמיתית של איך ומה.
וכן, כמובן גם מה לא.
הדרך של ״דואגת לעצמי״ מאפשרת הנאה גדולה מהתזונה שלך מדי יום.
מתוקים, מאפים, בשר, ביצים..
כשאנחנו מבינות איך להתאזן הורמונלית הכל הופך לברור ופשוט!
המתכונים פשוטים וטעימים ואת מצליחה להנות מאורח חיים אמיתי ולתמיד.
דוגמא מאתר המתכונים של התוכנית:
חזה עוף ואננס:
מנה אחת.
הרכיבים:
למשרה העוף- שנייה לפני שמתחילות:
2-3פרוסות של חזה עוף חתוכות לרצועות
במשרה של-
חצי כפית מייפל
כף סויה
כפית שמן סומסום
חצי כפית קורנפלור (לריכוך הבשר)
כפית שטוחה של חרדל
הניחי במשרה לפחות ל-15 ד׳
להקפצה:
2 כפות שמן זית
פלפל (לא משנה איזה צבע)
בצל
כוס של אננס קפוא/טרי
כף סויה
כפית שטוחה של אבקת מרק מותרת (חנויות טבע- אבקת מרק עם רכיבים טבעיים בלבד!)
כ- שליש כוס מים
מעל:
חופן אגוזים שלא עברו חימום
חופן פטרוזיליה/כוסברה
הוראות ההכנה:
– נתחיל כמו שכתבתי בלחתוך את נתחי חזה העוף,
נניח אותם במשרה לפחות ל15 ד׳ ועד כשעה.
– בווק או מחבת בינונית עם שלוש כפות שמן זית נקפיץ את כל הירקות והאננס למשך מספר ד וכשהם מתחילים להשחים קלות נוסיף את העוף שהכנו מראש לעוד מספר דקות של הקפצה ותוך כדי ערבוב.
– בינתיים נערבב בכוס קטנה את אבקת המרק, כף רוטב הסויה בשליש כוס המים
ונוסיף למחבת…
– ניתן להכל.. לרתוח יחד תוך כדי ערבוב עדין וננמיך את האש למספר ד׳.
– מוכן. נניח על מצע של אורז לבן/קינואה/ אטריות אורז
– נוסיף חופן אגוזים שלמים/קצוצים(מה שבא) וחופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.
נערבב הכל יחד…ונהנה!
2. ״לאן שתלכי תמיד תפגשי את עצמך״.
כל הפרטים על תוכנית הליווי הפרסונלית של ״דואגת לעצמי״
נמצאים כאן
3. גלידת תות שלמות!
ממש כאן
וואוווו! את פשוט חייבת לנסות…
4. האביב המתקרב מביא איתו גם אלרגיות בלי סוף..
תזונה, תזונה, תזונה!
מביאה להקלה בתסמינים.
ולעיתים מעלימה אותם לגמרי!
משתפת מחקר שמוכיח את הקשר התזונתי המדהים בין תזונת אמהות בהריון ותסמיני אלרגיה- חובה לקרוא!
במחקר נבדקהקשר בין צריכת סוכר חופשי של האם במהלך ההריון לבין הסיכון להתפתחות אלרגיות ומחלות נשימה בגיל הילדות.
במחקר נכללו כ-9,000 ילדים בגילאי 7-9, עבורם קיימים נתוני התזונה של האם בהריון ונתונים לגבי מחלות נשימה ומחלות אלרגיות.
מניתוח הנתונים עולה כי בהשוואה לנשים עם צריכת הסוכר הנמוכה ביותר, צריכת הסוכר הגבוהה ביותר היתה קשורה בסיכון גבוה ב-38% להתפתחות מחלות אלרגיות באופן כללי ובסיכון כפול להתפתחות אסתמה אלרגית!!!
תזונה משפיעה דרמטית! גם כאן ובכל תסמין. את זה מה שאת אוכלת.
5.משתפת המלצה מרגשת שכתבה לי משתתפת בדרך התזונתית
של ״דואגת לעצמי״
שינוי שהוא דרך חיים ומאפשר לך להבין את הוראות ההפעלה של
הגוף הפרטי שלך(:
6. חשוב שתביני כיצד האוכל שלך משפיעה על תחושות הרעב שלך, על רמות הסוכר שלך וכמה רשימות רכיבים יודעות לבלבל אותנו.
שימי לב!