ירוקים הם מרכיב חשוב בתזונה היומית שלנו.
המון פעמים כשאני מתלבטת איתכן איך להוסיף ירוק לכל ארוחה עולה אופציית הפסטו כממרח או כרוטב לפסטה. רוטב הפסטו מכיל גם שומנים בריאים ומזינים המסייעים בתהליכי ירידה במשקל וכמובן שהירוקים הם בוסט משוגע של וויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים.
המנה הזו כל כך קלה להכנה, היא מעולה בתור מנת אקספרס כשאין לך זמן להכין שום דבר ואת רעבה.
המנה מתאימה לכל שלבי התוכנית
רמה קלה
מנה אישית
5 ד הכנה
המרכיבים:
חבילת פסטה, נעדיף פסטה שעשויה מקטניות משום שיש לה ערך גליקמי נמוך ותכולת חלבון גבוה יחסית.
(כמובן שהדיוק האישי ״ משחק כאן תפקיד ומי שלא מתאימות לה הקטניות- יודעת במה להחליף)
אופציות אחרות הן: פסטה מכוסמת, אורז שחור, אורז מלא
להכין את הפסטה על פי הוראות היצרן
חצי כוס שמן זית איכותי
חצי כוס אגוזים שלא עברו קלייה לבחירתך:
שקדים/אגוזי ברזיל/צנוברים/פקאנים/פיסטוקים
אפשר רק סוג אחד ואפשר לערבב
רבע כוס של זרעי דלעת (המון אבץ!)
2 שיני שום טריות
קורט מלח
כוס עלי פטרוזיליה/ כוסברה/ בזיליקום
ממש מה שיש במקרר
הוראות הכנה:
מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר (אם רוצים מחית חלקה) למעבד מזון (אם רוצים מחית גסה יותר)
וטוחנים עד למרקם הרצוי
אפשר לטעום ולתקן תיבול או להוסיף עוד שמן זית אם רוצים את המרקם נוזלי יותר.
זהו.
תהני!
בהמלצת העדה הנטורופתית:
ממליצה לה
בהתאם לשלב בו את נמצסיר לפני הטחינה גבעולים שלעיתים מייצרים מרירות. אם בכל זאת יצא מריר/חריף-אל דאגה, לאחר יום המרירות/חריפות מתפוגגת. אחסני במקרר ותהני ביום שלמחרת.
הממרח מתמצק לאחר השהיה במקרר
ניתן לאחסן כשבוע במקרר בכלי אטום
ניתן להתאים את הכמויות לטעם האישי שלך: יותר אגוזים ביחס לעלים, יותר שום וכדומה
את בתוכנית אפשר לפזר על המנה כשהיא מוכנה:
גבינת פרמזן או שמרי בירה.