עוגת גבינה עם אוכמניות raw

עוגת גבינה עם אוכמניות (לא חייבים) raw
מדהימה, מושלמת לחג השבועות ולכל יום  בשבוע

מתאים לשלב השפע
Blessed

מנה משפחתית
רמה קלה
20 ד

זו עוגה שנשמעת כמו עוגה למתקדמות,
אבל האמת היא שהיא כל כך קלה להכנה שזו שערוריה של ממש!
עוגת ערבובים וטעמים משובחים.
עוגה יפיפייה ומפתיעה שאפשר להגיש גם כקינוח לאנשי התזונה המערבית
והם כרגיל יופתעו…שאוכל בריא הוא כל כך טעים!


המרכיבים:
תבנית בקוטר של 18 ס״מ. אם התבנית גדולה יותר הכפילו כמויות

לתחתית העוגה:

חצי כוס פתיתי קוקוס יבש
חצי כוס אגוזי מלך
כחצי כפית אבקת קינמון
קורט מלח
2-3 תמרי מגהול בינוניים
כף מייפל
כף שמן קוקוס/שמן זית

למילוי:
כוס+ כף גדושה של אגוזי לוז/ קשיו לאחר השרייה של כחצי שעה
1/3 כוס מיץ לימון

1/3 כוס מייפל/סילאן/דבש (עדיף להשתמש במייפל/דבש על מנת להשאיר גוון לבן, סילאן ייצבע את העוגה )
שליש כוס מים
כפית תמצית ווניל
קורט מלח
מעט יותר מרבע כוס שמן קוקוס


הוראות הכנה:

נתחיל בהכנת תחתית העוגה:
1. במעבד מזון נטחן יחד את כל מרכיבי התחתית  המפורטים במתכון עד לקבלת תערובת דביקה וטעימה, משטחים אותה בעדינות בתבנית עגולה מתפרקת. זו תהיה תחתית העוגה שלנו.
2. נמשיך למילוי העוגה: נסנן את אגוזי הלוז מן המים ונשטוף. נעביר את כל המרכיבים מלבד שמן הקוקוס/שמן זית לבלנדר עוצמתי ונטחן למשך שתי דקות
3. נוסיף את השמן בו בחרנו להשתמש ונערבב היטב
4. ניצוק את המחית שהתקבלה על התחתית שהכנו ונכניס למקפיא – עד להתייצבות (מספר שעות)
5. אם מתכננים שכבות נוספות , יוצקים כל שכבה רק לאחר התמצקות השכבה הקודמת. אפשר גם לקחת חלק מתערובת שכבת הגבינה ולהוסיף חופן אוכמניות, לטחון, לצקת מעל שכבת הגבינה הלבנה לאחר שהתמצקה בפריזר ולקבל את מראה השכבות כמו בצילומי העוגה שלי.
6. מומלץ להוסיף פירות טריים כקישוט ממש לפני ההגשה: מנגו, תותים, תפוחים.


בהמלצת העדה הנטורופתית:
1. תערובת המילוי במתכון היא בסיס נפלא לשכבות נוספות- כל שצריך לעשות הוא להוסיף מרכיב נוסף כ-חופן אוכמניות, קקאו, קינמון, מנגו, תותים ועוד…. ואפשר לייצר עוגה גם עם יותר שכבות.
2. ממש לפני ההגשה אני ממליצה לחתוך את הפרי בו בחרתם ולהקפיץ על מחבת במעט שמן זית
ומייפל. את הפרי החמים תניחו על העוגה הקרה ממש לםפני ההגשה וזהו שילוב מנצח של חם וקר יחדיו.
3. אני נוהגת להוציא את העוגה כ15 ד לפני ההגשה על מנת לתת לה להפשיר מעט לפני פריסתה.

תהנו!


מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן