טופו מייצר הרבה התנגדויות. אנחנו לא מכירים אותו כחלק מתרבות המזון שלנו זה הכל..
אנחנו לא באמת יודעות איך להכין אותו כך שייצא טעים ומספק
וחלק מהדרך החשובה שאנחנו עושות יחד מטרתה גם לחשוף אותך למאכלים חדשים ומבריאים.
יש סביבו תמיד רחש.. יש בו הורמונים? כן, לא? מה הסיפור?
אז נתחיל עם עמדת משרד הבריאות נכון ל: 26.2.23:
"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות, הן בקרב נשים והן בקרב גברים, ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים", כך קובע נייר עמדה חדש של 'עתיד' – עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ומשרד הבריאות.
ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני
אם נשארה בכן עדיין סקפטיות אתן מוזמנות לאתר משרד הביאות לקרוא את הפירוט.
היתרונות המרכזיים של טופו מבחינתי:
1. פאסט פוד! נמצא במקרר לאורך זמן ומספק לנו תוך זמן קצר ממש מנה משביעה, בריאה וטעימה.
2. חלבון מלא+ערך גליקמי נמוך ממש= תחושת שובע ממושכת ונינוחה, ללא חשקים למתוק בהמשך.
3. חלבון מן הצומח – אנחנו כבר יודעות שחלבון מן הצומח נחקר ונמצא כאחד מהבולטים בסגנון החיים של מאריכי החיים באזורים הכחולים
4. מאזן הורמונלי ולא משבש הורמונלי. עוזר לאזן רמות אסטרוגן במצבי חוסר ועודף.
5. זמין וזול.
מבינה!
אנחנו כאן כדי לשנות ולהתנסות ואני אלמד אותך איך להכין טופו. טעים.
אז לפני הכל, איזה סוגי טופו יש לנו?
ההבדל הוא בעיקר באחוזי הנוזלים שנשארו בטופו לאחר הכנתו.
טופו משי- טופו רך. לא יציב ומתפרק-מתאים בייחוד להכנה של ממרחים כי הוא נטחן בקלות ומקבל מרקם קרמי מגרה.
טופו רך- יותר קשה מטופו משי. יכול גם לשמש להכנת ממרחים/ קציצות/ מקושקשת טופו
טופו קשה- הטופו היציב ביותר, אני בדרך כלל עובדת איתו. יש בו את אחוז הנוזלים הנמוך ביותר.
אפשר להכין איתו כמעט כל מתכון והוא נוח מאוד לשימוש.
הכי חשוב:
כדי שהטופו שלך יהיה טעים. את חייבת לספוח ממנו כמה שיותר נוזלים.
אני סופגת ממנו את המים בעזרת נייר סופג וספר ממש כמו בתמונה.
אחרי שספגנו נוזלים- הטופו מתמסר לספיגה של טעמים.
הכי חשוב 2
את יתרת הטופו בה לא השתמשת את מכניס לכלי אטום ומכסה במים.
הטופו יחזיק מעמד עוד כ-3 ימים במקרר וכשהוא יתקלקל הוא יסריח ממש ואין סיכוי שתפספסי.
מתכון בסיס לטופו מהיר:
המרכיבים:
חבילת טופו קשה
1-2 כפות של רוטב סויה
מעט שמן זית להקפצה
הוראות ההכנה
1. לפרוס את הטופו ולספוג ממנו את עודפי המים
אפשר לשים פרוסות נייר סופג בין לבין וספר מעל- ממש כמו בתמונה
2. לחמם מחבת שטוחה עם מעט שמן זית ולצרוב עד להשחמה את פרוסות הטופו.
3. לאחר שצרבתן אותן משני צדיהן פזרו את רוטב הסויה מעל
זהו!
תהנו