אח שלי הגדול גר בקופנגאן תקופה ארוכה ואני זוכרת אותו ביום גשום אחד מצלצל אלי אחרי סדנת בישול טבעוני ומספר לי שגילה שלחלב קוקוס אין טעם של חלב קוקוס אחרי שהוא מתחמם. לא האמנתי! ניסיתי,
ועולם חדש של טעמים שוב נפתח. אז.. גם אני פעם הכנתי גרטן עם שמנת והרגשתי כבדות ונפיחות..המתכון הזה משנה את חוקי המשחק כמו שקורה ב״דואגת לעצמי״ גם טעים וגם מיטיב(:
הרכיבים:
בטטה בינונית
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
חצי כוס חלב קוקוס
רבע כוס שמן זית
מעט עלי תימין טריים/רוזמרין טריים (מעניקים ארומה מדהימה)
מלח
חצי כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
הוראות ההכנה:
נחמם תנור 180 מעלות
1.נשטוף היטב עם מים את הבטטה ותפוחי האדמה, אין צורך לקלף אותם.
נחתוך לפרוסות דקיקות ונעביר לקערה עמוקה
2. נערבב את נוזלי התיבול ונשפוך לקערה-נתבלן, נמליח ונערבב היטב.
3. נעביר לתבנית מתאימה ונשטח מעט עם הידיים את כל התערובת.
4. נכסה בנייר אלומניום או בנייר אפייה ונעביר לכ-40-60 דקות לתנור
5. נבדוק שהבטטות ותפוחי האדמה רכים, נסיר את הכיסוי ונעלה את הטמפרטורה ל-220 מעלות לכ-10 ד׳ על מנת לייצר שכבה קריספית טעימה מלמעלה.



בתאבון!