את חווה במהלך היום חשק בלתי נשלט למתוק?
תשוקה למאפים או פחמימות בשעות מסויימות ביום?
את מרגישה עייפות, כבדות, חוסר ריכוז פתאומי במיוחד אחרי ארוחות?
יש לך שינויים חדים במצב הרוח- עצבנות, חוסר סבלנות או אולי דכדוך?
יש לך צורך גדול בקפה או משקאות מתוקים ודיאט במהלך היום כדי להתעורר?
השינה שלך לא איכותית? את מתעוררת הרבה וקמה בבוקר מותשת?
מסיימת ארוחה וכבר חושבת על הארוחה הבאה?
אם את מזדהה עם חלק (או כל) התחושות האלה –
——–יש סיכוי טוב שגם את נוסעת ברכבת ההרים של קפיצות הסוכר-———–
רכבת שנותנת לך בוסט אנרגיה כשהסוכר עולה בחדות ואז מפילה אותך לתשישות,
לרעב וחשק למתוק כשרמות הסוכר צונחות בחדות…
חשוב שתביני–
כשאת אוכלת מהשפע המערבי,
בלי להבין את ההשפעה של ״קפיצות״ הסוכר,
בלי להתכוון, את מייצרת קפיצות סוכר חדות –
וזה כאילו את נוהגת במהירות בכביש בלי תמרורים-
אין לך הכוונה, אין מערכת שתומכת בהחלטות שלך,
וכל החלטה יכולה לגרום לתוצאות לא רצויות –
עייפות פתאומית
עלייה במשקל למרות שאת אוכלת בריא
רעב בלתי מוסבר זמן קצר אחרי ארוחה
חשקים בלתי נשלטים למתוק
ובעיקר מאבק בגוף.
והרגשה שאת לא תצליחי לשלוט באכילה שלך לעולם.
הרגשה מכלה ומתסכלת שהמון נשים מסתובבות איתה בעולם
ללא הבנה שיש משחק הורמונלי ששולט בנו מאחורי הקלעים.
הסביבה התזונתית שלנו היא של שפע
אבל השפע הוא סוג של מלכודת דבש.
מזונות אולטרה מעובדים/ קמחים/ לחמים/ מוצרי דיאט/ פריכיות/ קרקרים/ קורנפלקס
שפע של מזונות תמימים שמקפיצים את רמות הסוכר שלך
בלי להודיע לך רשמית
ואת לא מצליחה להבין למה את כל היום רעבה.
איזון רמות הסוכר כאסטרטגיה ליצירת תחושת שובע ותמיכה בבריאות –
הוא לא טרנד- אלא ידע מבוסס ומוכח מחקרית.
וכמובן קשור ישירות לתחלואה ומצבים רפואיים כמו: אוסטאופורוזיס, סכרת, טריגליצרידים,
pms, דלקות כרוניות, החמרת תסמיני גיל מעבר ועוד…
הרבה גישות תזונתיות כמו תזונה קטוגנית ודיאטה דלת פחמימות
עושות שימוש בידע החשוב הזה באופן קיצוני
——- והמסר החשוב שלי הוא שאפשר לאזן סוכר ולהחזיר שליטה
על מה שאני בוחרת לאכול
בלי להתחייב לטרנד קיצוני, בלי הגבלות חיים דרמתיות, או אורח חיים נוקשה.
זה קורה מתוך הבנה של הגוף הפרטי שלך (לכל גוף רגישות משתנה לסוכר וצורך שונה)
כי כשאת מבינה את בשליטה והתאמה
ואת יכולה לבחור לאכול רק את מה שגורם לך להרגיש טוב,
גם בחברת שפע שמקיפה אותך כל היום
במקפיצי רמות סוכר ומשבשים הורמונליים.
ואנחנו מוקפים- כולנו! זו דרמה!
״גדל פה דור של אנשים חולים, כל ילד שלישי בישראל יפתח סכרת עד גיל 50״
פרופסור איתמר רז יושב ראש המועצה הלאומית לסכרת.
כן זה המצב-
הרבה נשים משוכנעות שהן לא צורכות סוכר כי הן נמנעות מ:
שוקולד, ממתקים ומשקאות ממותקים
אבל האמת העצובה היא שסוכר מסתתר כמעט בכל מקום בתזונת השפע המערבית.
אם היינו חיות לפני 1000 שנה- כנראה שלא היינו צריכות לדבר בכלל על קפיצות סוכר…
אבל היום- זה יהיה חסר אחריות לא להבין ש-
מבחינה כימית
סוכר מופיעה בצורות שונות-
חד סוכר כמו גלוקוז ופרוקטוז
דו סוכר ורב סוכר – כמו סוכרוז, לקטוז, עמילן שנמצאים בלחם, פסטות, מאפים (גם מלוחים) ואורז
ומתפרקים בגוף לחד סוכר.
וכשהם נספגים בזרם הדם הם נספגים ממש כמו חד סוכר,
כך שלמרות שאני אוכלת לחם או מאפה… בפועל,
התגובה של הגוף זהה לצריכת סוכר !
עם אותה ההשפעה על רמות סוכר בדם, תחושת הרעב והשיבוש ההורמונלי.
אז מה קורה בגוף כשמגיע הסוכר
ולמה לפני אלף שנים לא היה צורך שאכתוב על כך?
כשאנחנו אוכלות סוכר..
רב סוכר, חד סוכר, דו סוכר..
לא באמת משנה
הסוכר נספג לדם וכמובן מעלה במהירות את רמות הסוכר בדם, הגוף נכנס למתח
והלבלב שלנו כתגובה לעלייה ברמות הסוכר- מפריש כמות גדולה של אינסולין –
ההורמון שאחראי על הכנסת הסוכר לתאים כדי לספק להם אנרגיה,
כתוצאה מכך, הסוכר בדם צונח
והמוח מקבל פקודה – להשיג עוד סוכר.
וזו בעיה גדולה
כי המציאות התזונתית השתנתה מאוד-
היום אנחנו מוקפות בהרבה יותר סוכר ממה שהגוף שלנו בנוי להתמודד איתו.
לפני 1000 שנים
לא היו מזונות אולטרה מעובדים, לא היו כ״כ הרבה מזונות שהוכנו מקמחים טחונים
כן – אני מדברת על לחם) או מיצים ממותקים, או דיאטים ..
סוכר היה מגיע בעיקר מפירות, ירקות ודגנים לא מעובדים.
חיטה לדוגמא- נאכלה כפי שהיא- גרעינים קשים – שדרשו זמן לעיסה,
עיכול ופירוק איטי בגוף והתהליך האיטי גרם לסוכר להיספג בהדרגה,
כך נשמרו רמות סוכר יציבות ללא קפיצות חדות, היתה אנרגיה רציפה, ונמנע רעב וחשק למתוק.
והיום?
הדגנים כבר מאוד מעובדים ומגיעים כקמחים הטחונים דק דק-
הגוף לא צריך לעבוד ״קשה״ על מנת לפרק אותם והם נספגים במהירות גדולה וגורמים לזינוק
חד ברמות הסוכר בדם ואז…
לצניחה חדה של רמות הסוכר – שוב אותה נסיעה ברכבת הרים
שמובילה לעייפות, רעב בלתי פוסק, חשק למתוק, צורך לעוד…
תוסיפו לכך גם תוספת סוכר כמעט לכל מזון – להשלמת הסיפור(:
וחובה לשבור את הקונספציה
כי רוב הדיאטות מתמקדות רק במספרים – כמה קלוריות נכנסות וכמה יוצאות –
ומתעלמות מהמידע החשוב באמת: איך הגוף מגיב למזון שאוכלים.
מצורף לינק למחקר רלוונטי שפורסם ב:
Nutr Cancer
המחקר תומך בדיאטה עם עומס גליקמי נמוך (מזון שמאזנים רמות סוכר ) שהיתה יותר מספקת ומפחיתת רעב בהשוואה לדיאטה עם עומס גליקמי גבוה(מזון שמקפיץ רמות סוכר)
החוקרים תומכים באסטרטגיית איזון רמות הסוכר בכדי להצליח לייצר שליטה בבחירות התזונתיות שלנו- ממש כמו בשיטה של דואגת לעצמי!
כשלא מבינים את מעגל הסוכר והאינסולין,
נשארים בכלא אינסופי של הגבלות, רעב,
קרייבינגים בלתי נשלטים – ובסוף גם העלאת משקל בחזרה.
(מוזמנת לרשימת המקורות) מומחים ומחקרים מובילים בעולם כבר מדברים בשפה אחרת.ֿ
הם מבינים שאיזון סוכר הוא המפתח לאנרגיה, לבריאות ולשליטה אמיתית על הגוף.
זה לא טרנד חולף,
זו גישה מבוססת מדע שעובדת – והיא כאן כדי להחזיר לך את השליטה על איך שאת מרגישה, נראית וחיה.
כשהגוף שלך באיזון, אין צורך בדיאטות קיצוניות.
כשמבינים מה וכמה לאכול – ההשפעה מורגשת בכל היבט בחיים:
יותר אנרגיה, פחות חשקים, שובע אמיתי ושחרור ממאבק אינסופי עם אוכל.
אפשר לחיות אחרת, לבחור בי, בכל יום מחדש
לדאוג לעצמי
לא מתוך מאבק אלא מתוך הבנה של ההורמונים שלי ובחירה נכונה.
מאמינה בך.
חגית

כשאת לומדת לנהל את תחושות הרעב והשובע שלך,
את לא רק מאזנת את המשקל,
אלא גם מחזקת את הגוף והבריאות שלך.
אני מזמינה אותך להצטרף לתהליך ייחודי
שייתן לך כלים לאכילה חופשית ומדויקת,
בלי גישות קיצוניות, אלא עם הקשבה אמיתית לצרכים שלך.
מאות נשים כבר צעדו איתי בדרך
ולמדו איך להזין את עצמן מתוך בחירה חכמה וחיבור לגוף.
רוצה לבדוק אם התהליך מתאים גם לך?
אפשר לקבוע שיחת התאמה אישית, ללא התחייבות – בלינק
מקורות:
1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24787494/
2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3762696/
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12081852/
4. https://metabolichealthdigest.com/effect-of-postprandial-glucose-dips-on-hunger-and-energy-intake-in-1102-subjects-in-us-and-uk-the-predict-1-study/
5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17610996/
7. https://ajcn.nutrition./article/S0002-9165%2823%2923531-5/fulltext?utm_source=chatgpt.