שטרויזל תפוחים טעים טעים
נולד מתוך חשק למתוק מאזן וחורפי (מתאים גם לקיץ!).
יש כאן מעט מרכיבים והכנה קלה ממש.
אין טעים כמו תפוחי עץ בתנור ואפשר גם להחליף באגסים ולצרף פירות ולגוון בהתאם למה שיש במקרר.



המרכיבים:
3 תפוחים גדולים איזה שתרצו ואפשר גם לערבב סוגים
כף מיץ לימון טרי
2-3 כפות מים
כף שמן זית
כף שטוחה של קורנפלור
לשטרויזל:
כוס קמח שקדים
כוס קמח שיבולת שועל
4-5 כפות של שמן זית (לא מרגישים את הטעם!)
2 כפות סילאן
הוראות ההכנה:
- תבנית בקוטר של 28 סמ, אפשר לנסות גם ל״שחק״ עם תבנית בקוטר קטן יותר,
אין כאן יכולת ממש לטעות כי יש כאן ערמה של תפוחים ושטרוייזל(:
2. חותכים את התפוחים איך שמתחשק ומניחים בתבנית, מוסיפים לימון, מים, שמן זית, קורנפלור ומערבבים היטב עם הידיים.
3. מכינים את השטרויזל:
מערבבים בקערה את כל החומרים עד ליצירת תערובת פירורית ואותה מפזרים באופן שווה על העוגה.
4. עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה
ואז.. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כרבע שעה.
חלום!