המנה מתאימה לכל שלבי התוכנית
ומתאימה גם כמנה עיקרית.
רמה קלה
ומנה אישית
5 ד הכנה
המרכיבים:
חצי כוס קינואה מוכנה לאכילה (יש הנחיות בישול באתר)
1-2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות (אני אוהבת הרבה בטטות)
2 כפות שמן זית (לשימון הבטטות)
חצי כוס של אגוזים קצוצים (פיסטוקים הכי טעימים)
1-2 כוסות של עלים ירוקים קצוצים (אפשר לקצוץ במיקסר)
חופן נענע קצוצה
כוס עדשים שחורות לאחר השריה (2-24 שעות)
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
קווצ לימון
כפית שטוחה של מייפל/סילאן
כפית של חרדל
שן שום כתושה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מסננים את העדשים, שוטפים היטב ומניחים בסיר עם מים שמכסים את העדשים ב5 ס״מ
מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ15-20 דקות. עד שהעדשים רכות. מסננים.
2. מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הזית ומעט מלח ומעבירים לתנור לחום של כ-180 מעלות
עד שהבטטה משחימה מעט.(שימי לב שלא נשרף)
3. את האגוזים קולים על מחבת יבשה כ2-3 דקות ותוך כדי ערבוב. שימי לב שלא נשרף…
4. שמים את הבטטה, האגוזים, הקינואה, הירוקים והנענע, בקערה ומערבבים יחד את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה
5. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים בעדינות, אני ממליצה להוסיף לאט את הרוטב ולטעום על מנת לדייק בכמות שמתאימה לך(:
מוכן!
בתאבון(:
בהמלצת העדה הנטורופתית:
אני ממליצה להמשיך להתפרע עם התוספות לסלט(:
זיתים שחורים חתוכים
פלפלים קלויים
גבינת עיזים מפוררת
תפוז חתוך
אפרסמון
ענבים
גרעיני רימון
יצרתיות מבורכת כאן…