לחם חיטה/כוסמין/שיפון/מחמצת הוא התרמית הכי גדולה בעיני של התזונה המערבית.
הוא סמל, לחם מלא אפילו נחשב כאוכל בריא.. הוא נטוע עמוק בתזונה שלנו
והוא ממכר, משבש וגורם לנו להשתעבד לאוכל שלנו יומיום.
הנה אמרתי את זה…
את כל זה לחם הכוסמת של התוכנית לא ייעשה לך(:
לכוסמת ערך גליקמי נמוך, היא עשירה בסיבים ומאזנת רמות סוכר.
מנה משפחתית.
רמה קלה
15 ד הכנה
מתאים לכל שלבי התוכנית



המרכיבים:
חצי קג כוסמת ירוקה
2 כפות זרעי פשתן
מלח
מושרית במים 12-24 שעות ועדיף במקרר.
הוראות ההכנה-
1. לאחר ההשרייה מסננים, שוטפים ומעבירים לקערת הבלנדר
חשוב שיהיה בלנדר חזק!
ומוסיפים לטחינה-2 כפות זרעי פשתן
כף מלח
2. מתקבלת בלילה חלקה – מעט דומה למרקם של טחינה, מעבירים לקערת זכוכית
בגודל מתאים, מכסים בצלחת או מגבת ומתסיסים על השיש.
לכמה זמן?
בחורף יממה אחת
ובקיץ פחות
מתסיסים ללא ערבוב עד שמתקבלת מעין ״קציפה״ עם ריח מיוחד. גם אם מרגיש לכן מעט מסריח- זה מעולה, זה ריח של מזון מותסס ובריא ולאחר האפייה הריח נעלם.
בגמר ההתססה מוסיפים:
חצי כוס שיבולת שועל דקה/עבה
כפית שטוחה של סודה לשתייה
ואפשר גם שתי כפות נוספות של שיבולת שועל גסה או זרעי חמנייה
3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית רחבה (כפולה כזו) ומפזרים מלח גס מלמעלה
4. אופים על 200 מעלות טורבו כשעה וחצי.
5. מקררים היטב על רשת ופורסים
6. אם לא אוכלים היום או מחר את הלחם, פורסים ומקפיאים עם נייר אפייה בין הפרוסות למניעת הדבקה.
בהמלצת העדה הנטורופתית:
– להשתמש רק בכוסמת ירוקה, עם חומה זה לא יצליח
– הכי טעים כטוסט
– מהכנה להכנה את לומדת להכיר את המחמצת, לדעת מתי היא מוכנה ואיך לטפל בה והכל נהיה הרבה יותר קל וזורם..
תגובה אחת
הי
לא רשום במתכון עם איזה כמות מים לטחון את הכוסמת?