הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן. חשוב לי לציין שאין לטורטיות טעם של כוסמת (:
חשוב להשתמש רק בכוסמת ירוקה להשרות אותה לפחות שעתיים ועד שמונה שעות וחשוב מאוד להשקיע במחבת טורטיות טובה-שטוחה, עם ציפוי נוגד הדבקה. רק כשקניתי כזו התחילו לצאת טורטיות יפיפיות. ולמרבה הפלא, גם יותר טעימות.
המרכיבים:
2 כוסות כוסמת ירוקה (מושרית 2-6 שעות)
2 כוסות מים
מלח
הוראות ההכנה:
1. אחרי השרייה לסנן ולשטוף את הכוסמת.
2. בבלנדר לטחון עם המים והמלח עד לקבלת בלילה חלקה.
3. מחממים מחבת נונסטיק על אש בינונית (חשוב מאוד שזו תהיה מחבת טובה).
4. ליצוק את הבלילה למחבת (כחצי כוס), לשטח עם גב של כף או להזיז את המחבת עד שנהיה קרפ,
לחכות שהחלק העליון יבש לחלוטין ורק אז להפוך ולתת עוד חימום קצר.
5. להנות מטורטיה מושלמת ומאזנת רמות סוכר!