כדורי שוקולד
מושלמים לשעת הבא לי של חמש אחר הצהריים.
הם מכילים גם סיבים וגם שומן איכותי ובריא (מאזנים רמות סוכר)
הם מתוקים מאוד בזכות התמרים ונותנים מענה מצויין בייחוד לנשים הנמצאות בשלבי המעבר בין תזונה מערבית קלאסית לתזונה בריאה. אפשר לשחק עם מידת המתיקות שמתאימה לך עם קוביות השוקולד שלא מומלצות לשימוש בהמשך הדרך התזונתית.
תהני- הכי חשוב(:

המרכיבים:
250 גרם תמרי מג'הול מגולענים (חצי חבילת ואקום)
כוס אגוזים: שקדים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, לוז, פקאנים- מה שמתחשק (ללא קשיו או בוטנים)
2 כפות טחינה/ ממרח שקדיה
2 כפות קקאו איכותי
אופציה- במידה ואתן בתחילתו של תהליך גמילה מסוכר, ועדיין זקוקות לטעמים מתוקים יותר,
ניתן להוסיף לתערובת כ-6 קוביות שוקולד מריר איכותי מומסות בכף שמן זית במיקרו.
אופן ההכנה:
1. בבלנדר עוצמתי או מג׳מיקס טוחנים את האגוזים לקמח, (אפשר גם לקנות מוכן)
2. מוסיפים את התמרים המגולענים וטוחנים יחד, מוסיפים לטחינה את שאר המרכיבים עד שנוצרת עיסה דביקה. במידה והעיסה לא מספיק דביקה, ניתן להוסיף מעט מים/מיץ תפוזים/חלב מהצומח/טחינה או ממרח שקדיה.
3. מומלץ להעביר להתייצבות כחצי שעה במקרר ואם אין זמן, מרטיבים מעט את הידיים ומתחילים לכדרר כדורים קטנים ומצפים כל אחד מהם במעט קוקוס או קקאו.
4. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר. בתאבון!
בהמלצת העדה הנטורופתית:
1. אם אתן אוהבות קראנצ׳- הוסיפו לתערובת הדביקה המוכנה פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר, שילוב טעים במיוחד…
2. אפשר להשרות את התמרים ספר דקות במים רותחים לפני הטחינה ולפני הגילעון – זה הופך הכל להרבה יותר קל
3. ניתן כמובן להשתמש בתמרים בוואקום.
שימי לב של שקד תבור יש מוצר מצויין ומומלץ
כי הוא נקי משאריות טחינה שיש מנסיוני במוצרים אחרים…