הפודינג הזה יכול להחליף מעדן חלב שאתן רגילות לאכול אחר הצהריים,
או חשק למשהו מנחם ומתוק בשעות הערב או הבוקר.
אפשר להוסיף לו המון פירות חתוכים, מעט מייפל ואגוזים כמובן.
הסיבים המסיסים מייצרים תחושת שובע ממושכת ללא העמסה קלורית נוספת!
הסיבים מאזנים רמות כולסטרול, מזון פרהביוטי נפלא לחיידקי המעי, ממתנים עליית רמות סוכר בדם מייעלים את פעילות המעיים- מונעים עצירות.
את המוזלי הזה פיתח לראשונה
ד"ר מקסימיליאן אוסקר, רופא שוויצרי שחי בשנת 1900 הוא ממציא המנה הנפלאה והבריאה הזו.
ד"ר אוסקר שיפר את איכות חייהם של מטופליו גם באמצעות תזונה ונטורופתיה מנות המוזלי שימשה אותו כתזונה עיקרית בתהליכי הריפוי.
המרכיבים:
3 כפות שיבולת שועל טחונה או גסה (אני אוהבת להשתמש בגסה)
חצי כוס מים/ חלב קוקוס/ חלב שקדים ביתי או חלב שקדים דה ברידג'
תפוח מגורר במגרדת או פרוס לחתיכות קטנות
כף זרעי צ'יה.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשרים למשך 8-24 שעות במקרר. (לילה לפני..) ניתן להוסיף לנוזל גם תמצית מיי ורדים טבעית למי שאוהבת מלבי, קינמון ותמצית וניל ומייפל למי שדרושה לה המתקה נוספת…
בזמן ההשרייה הסיבים המסיסים בשיבולת השועל והצ׳יה תופחים והנוזל הופך לפודינג סמיך.
לאחר ההשריה, בבוקר מוסיפים:
חופן פירות יער
פירות חתוכים
חופן שקדים קוקוס טחון
ולמי שדרושה המתקה נוספת- מייפל.
בתאבון!
המלצה חמה חמה ממני: להקפיץ את הפירות במעט שמן זית ומייפל על מחבת, השילוב של הפירות החמימים והפודינג הקר, מושלם!