טעים
מאוזן
נקי
שלמות.
5 דקות של עבודה קלילה ויש ארוחה מדהימה שגם משאירה אותך קלילה.
מתאימה לכל השלבים.
רמה קלה
מנה אחת
10 דקות הכנה
המרכיבים:
כ- 250 גרם נתח סלמון
בצל קצוץ
עגבניה בינונית חתוכה גס
מעט שמן זית לשימון התבנית
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מים
כפית חרדל
2 שיני שום כתושות
כפית מייפל
חצי כפית גנגר מגורר (אופציה)
קצת מלח
קצת פלפל שחור
הוראות הכנה:
1. על אש בינונית בסיר או מחבת נון סטיק. עם מעט שמן זית, נחמם את נתחי הסלמון כשהעור שלהם פונה כלפי מעלה
2. אחרי כדקה אחת של חימום, נוסיף לסיר את הבצל והעגבניות ולא נזיז את נתחי הסלמון כדי לא לפרק אותו, הוא ייתנתק לבד מן המחבת לאחר שישחים מעט (ייקח כחמש דקות)
חשוב שתחכי על יד המחבת על מנת להנמיך את האש אם יש צורך.
3. נהפוך את הירקות ונתחי הדג, נוסיף מעל את הרוטב ונמשיך לחמם ללא מכסה על מנת לצמצם את הרוטב. תוך כדיי, נערבב בעדינות.
4. נכבה את האש לאחר 5-7 ד׳
ולאחר שהסלמון עשוי כולו (אפשר להציץ עם מזלג)
תהני!