זו ארוחת בוקר נטורופתית קלאסית.
קלה, מהירת הכנה, אפשר לקחת שיבולת שועל (קוואקר) איתך לכל מקום בעולם ולהנות משגרה ברוכה של סיבים מסיסים ואוכל טעים בלי הרבה מאמץ.
לצד כל הטוב,
חשוב לי שתביני שלעיתים הדייסה הזו דווקא מחבלת ביכולת שלך לאכול מאוזן ובהקשבה.
מניסיוני בקליניקה יש נשים, בייחוד אלה המאוהבות במתוק וזקוקות לו עדיין במהלך היום שלהן-
אצלן בדרך כלל, אכילת דייסת שיבולת שועל ״מדליקה״ את הצורך במתוק בהמשך היום
ויש לחשוב (יחד איתי) איך אנחנו מאזנות/ משנות את הדייסה עם מרכיבים נוספים.
את לומדת את הגוף שלך והשפעת המזון עליו וזו אחת המתנות הגדולות של הדרך של ״דואגת לעצמי״.
המרכיבים:
חצי כוס שיבולת שועל בטחינה דקה
כוס מים (או חצי כוס מים וחצי כוס חלב מן הצומח)
שימי לב לתוספות הרשומות בהמשך.
הוראות הכנה:
להכניס את המים ושיבולת השועל לסיר קטן ולהרתיח תוך כדי ערבוב, כשרותח אפשר לסגור את האש- מוכן.
אפשר ומומלץ להוסיף:
כף מי וורדים
כף קוקוס טחון
בננה פרוסה
חופן אוכמניות כחולות (אם הן קפואות, מומלץ לבשל עם הדייסה)
קינמון/ מייפל/סילאן
חופן שקדים/ כף שקדיה/ חופן פיסטוקים
ניתן להוסיף כמובן מגוון פירות על פי הטעם האישי שלכן.