חומוס סלק מאוהב

הצבע היפיפה עתיר באנטיאוקסידנטים!
הם מעניקים את הסגול המהם הזה!
זהו מאכל עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון עוצמתיים.
מתאים לכל שלבי התוכנית
מומלץ!
כמובן שבהתאם להנחיות ספציפיות ורגישויות לקטניות- יש לשים לב


מנה זוגית
רמה קלה
10 ד הכנה


המרכיבים:

לגרגרי החומוס שהם הבסיס:
שקית של חומוסים קטנים יבשים
כפית שטוחה של סודה לשתייה
4 שיני שום קלופות שלמות
בצל מקולף שלם
כפית שטוחה של סודה לשתייה

נכין את גרגרי החומוס, חלק נקפיא לפעמים הבאות,
וחלק ישמשו ואתנו במתכון הנוכחי


הוראות הכנה לגרגרי החומוס:
1. נשפוך את הגרגרים לכלי עמוק ונכסה במים לפחות 8 ס״מ מעל הגרגרים
2. נכניס למקרר להשרייה בת 12-48. אני ממליצה להאריך בהשרייה עד ל48 שעות

3. נסנן את גרגרי החומוס ונשטוף היטב.
4. נכניס לסיר ונכסה במים- 8 ס״מ מעל לגרגרים, נוסיף את השום השלם, הבצל, הסודה לשתייה.
5. נרתיח וכשהסיר מבעבע, ננמיך את האש, נכסה ונבשל על אש קטנה
כשעתיים נוספות- עד להתרככות הגרגרים.

כשגרגר החומוס נמעך בקלות, ללא שום התנגדות,  כמו בתמונות- החומוס מוכן!

רגע- לא לסנן ממי הבישול, נשתמש בהם לטחינה

אני ממליצה לחלק את החומוסים המוכנים למנות- ולהקפיא.
בכל פעם להפשיר כמות ולהכין ממרח טרי-
אפשר להפשיר גם במיקרו.

לממרח חומוסלק

סלק טרי בינוני מקולף ומחולק לרבעים
כוס גרגירי חומוס מבושלים ורכים
מיץ מחצי לימון
כחמישית כוס מים- עדיף להשתמש במים ממי הבישול
רבע כוס טחינה גולמית (אפשר יותר ואפשר פחות בהתאם לטעמכן האישי)
חצי כפית מלח



הוראות הכנה לחומוסלק:

1.  נכניס את כל החומרים למעבד מזון או בלנדר מתאים.

2. ונטחן  הכל יחד.
בפולסים-אם אוהבים מרקם גרגרי
בטחינה אחידה ורציפה – אם רוצים מרקם משחתי.

3. נעצור, נטעם ובהתאם לטעם נחליט אם נוסיף- מים, חומוס או אולי מלח…

4. נניח על צלחת בתנועות סיבוביות, נוסיף שמן זית מעל
ונהנה!



בהמלצת העדה הנטורופתית:

– אפשר לבשל את הסלק לפני

– אני אוהבת טרי ללא כל הכנה!
– אפשר להוסיף כף שמן זית איכותי לטחינה
– אפשר להוסיף מעט כמון, לטחינה או מעל.
– ניתן לאכסן המקרר בכלי אטום עד שלושה ימים

– מעולה כממרח בכריך

 

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן