אנחנו יודעות שהקראנצ׳ ממכר… והוא חלק מהטעמים ה״מערביים״
לקרקר הזה יש קראנצ׳ ובנוסף ערך גליקמי נמוך-
בזכות הסיבים והחלבון.
אפשר להנות גם מהקראנצ׳ וגם מתחושה של שליטה-
בזכות האיזון.
מנה משפחתית.
רמה קלה
10 ד הכנה
מתאים לכל שלבי התוכנית
המרכיבים:
אחד ורבע כוס קמח חומוס
שלושת רבעי כוס קמח טפיוקה
כפית מלח
כף חומץ תפוחים אורגני
5 כפות שמן זית
5 כפות טחינה גולמית
כוס מים פושרים ועוד רבע- אם יש צורך
חצי כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור ל200 מעלות ומרפדים שתי תבניות סטנדרטיות בנייר אפייה
2. בקערה מערבבים את כל היבשים- כולל המלח והסודה לשתייה
3. מוסיפים: טחינה, חומץ תפוחים, שמן זית וחצי כוס מים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את חצי כוס המים שנותרה ומערבבים שוב. אם צריך עוד מים מוסיפים לאט..
5. מעבירים מחצית מן הבלילה לנייר האפייה ומורחים בגבה אחיד של 3 מ״מ,
כך עושים עם התבנית השנייה והבלילה שנותרה.
6. מפזרים מעל שומשום ומלח גס- אפשר גם תבלינים/קצח ולהיות יצרתיות ממש(:
7. אופים כ10 דקות אז מוציאים מן התנור ובעזרת סכין חדה חותכים בעדינות לריבועים
8. מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות ועד שהקרקרים מזהיבים בקצוות . מנמיכים מעט את החום ל100 מעלות ואופים כ20 ד נוספות
ומשגיחות שלא יישרף
9. מוציאים מן התנור מצננים היטב היטב טרק כשממש מתקררים- מאכסנים בקופסה אטומה.
בהמלצת העדה הנטורופתית:
– טעימים ממש כתוספת לסלט- כמו קרוטונים מתפצפצים…