קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות
משלבות חלבון מן הצומח וסיבים
הן עסיסיות וטעימות מאוד.

מתאימות לכל שלבי התוכנית

רמה קלה
מנה משפחתית
10 ד הכנה


המרכיבים לכ-18 קציצות:
חצי כוס עדשים כתומות יבשות (לאחר השריה בת חצי שעה במים)
בטטה בינונית
בצל
מלח/פלפל שחור/אבקת מרק מותרת/פפריקה מתוקה
כוס קינואה לאחר השרייה של חצי שעה לפחות על מנת למנוע מרירות
מעט שמן זית


הוראות הכנה:

1נכין את הקינואה- נשטוף אותה היטב לאחר ההשריה הקצרה.
יחס המים לבישול הוא 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
נשים את הקינואה בסיר ונוסיף את המים- נרתיח וננמיך את האש,
נכסה ל15 ד עד שהנוזלים יתאדו.
נשאיר מכוסה לכ-7 ד׳ נוספות

2. בטטה- נשים בתנור עם הקליפה לכ-40 ד׳ בחום של 180 מעלות עד שמתרככת (אפשר גם במיקרו), נצנן ונקלף.
3. בצל- נקצוץ ונטגן במעט שמן זית עד להשחמה קלה. (ניתן להוסיף מלח וחצי כפית סילאן בשלב זה על מנת לייצר קירמול עדין של הבצל)
4. כשהכל מוכן- נכניס לבלנדר/מעבד מזון: כוס קינואה מוכנה, בטטה רכה מקולפת, בצל מטוגן, חצי כוס עדשים כתומות מסוננות, תבלינים
5. נטחן הכל יחד לעיסה דביקה.
6. אם העיסה דביקה מדי: נוסיף קמח שיבולת שועל או שיבולת שועל דקה.
7. ניצור קציצות (אפשר בידיים רטובות) ונעביר לתבנית הם נייר אפייה משומן קלות בשמן זית לכ30-40 דקות בחום של 190 מעלות
עד להשחמה

בהמלצת העדה הנטורופתית:

– במידה והתערובת דביקה- אפשר להכניס למקרר לכ15 דקות להתמצקות ואפשר להוסיף שיבולת שועל (היא סופחת היטב את הנוזלים)
– אפשר להוסיף לתערובת עלים ירוקים קצוצים: נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, אורגנו ועוד…

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן