קציצות עדשים כתומות
משלבות חלבון מן הצומח וסיבים
הן עסיסיות וטעימות מאוד.
מתאימות לכל שלבי התוכנית
רמה קלה
מנה משפחתית
10 ד הכנה
המרכיבים לכ-18 קציצות:
חצי כוס עדשים כתומות יבשות (לאחר השריה בת חצי שעה במים)
בטטה בינונית
בצל
מלח/פלפל שחור/אבקת מרק מותרת/פפריקה מתוקה
כוס קינואה לאחר השרייה של חצי שעה לפחות על מנת למנוע מרירות
מעט שמן זית
הוראות הכנה:
1נכין את הקינואה- נשטוף אותה היטב לאחר ההשריה הקצרה.
יחס המים לבישול הוא 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
נשים את הקינואה בסיר ונוסיף את המים- נרתיח וננמיך את האש,
נכסה ל15 ד עד שהנוזלים יתאדו.
נשאיר מכוסה לכ-7 ד׳ נוספות
2. בטטה- נשים בתנור עם הקליפה לכ-40 ד׳ בחום של 180 מעלות עד שמתרככת (אפשר גם במיקרו), נצנן ונקלף.
3. בצל- נקצוץ ונטגן במעט שמן זית עד להשחמה קלה. (ניתן להוסיף מלח וחצי כפית סילאן בשלב זה על מנת לייצר קירמול עדין של הבצל)
4. כשהכל מוכן- נכניס לבלנדר/מעבד מזון: כוס קינואה מוכנה, בטטה רכה מקולפת, בצל מטוגן, חצי כוס עדשים כתומות מסוננות, תבלינים
5. נטחן הכל יחד לעיסה דביקה.
6. אם העיסה דביקה מדי: נוסיף קמח שיבולת שועל או שיבולת שועל דקה.
7. ניצור קציצות (אפשר בידיים רטובות) ונעביר לתבנית הם נייר אפייה משומן קלות בשמן זית לכ30-40 דקות בחום של 190 מעלות
עד להשחמה
בהמלצת העדה הנטורופתית:
– במידה והתערובת דביקה- אפשר להכניס למקרר לכ15 דקות להתמצקות ואפשר להוסיף שיבולת שועל (היא סופחת היטב את הנוזלים)
– אפשר להוסיף לתערובת עלים ירוקים קצוצים: נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, אורגנו ועוד…