אוהבת אותה, למרות תמימותה.
יש נשים שהיא פחות מתאימה להן, שימו לב איך אתן מרגישות מבחינת מערכת העיכול לאחר אכילתה.
היא עשירה בחלבון,
סיבים מסיסים
סיבים שאינם מסיסים
נטולת גלוטן
כל אלה משפיעים על הערך הגליקמי שלה כמובן
והוא אכן נמוך!
והיא לרוב יודעת להעניק תחושת שובע ממושכת.
חוץ מכל אלה היא עשירה בוויטמינים ומנרלים ומומלץ לשלב אותה באופן קבוע בתזונה שלך!
דגשים להכנה מוצלחת:
1. תשרי את הקינואה לכחצי שעה לפני ההכנה ואחרי ההשרייה מומלץ לשטוף אותה. היטב.
כך אנחנו מנקות את הקינואה מתכולת הספונינים שבה והם אלה שלעיתים גורמים לה להיות מרירה.
2. לא משנה באיזו דרך את בוחרת להכין את הקינואה שלך.
מייד כשהיא מוכנה- ערבבי אותה במזלג ובעדינות- כך תהיה לך קינואה אוורירית וטעימה.
3. סוד- כשהקינואה מוכנה, תבלי אותה, עוד לפני הכנסת התוספות שבחרת…
כך הרוטב נספג בצורה המיטבית והקינואה עשירה וטעימה.
איך כדאי להכין את הקינואה:
אחרי ההשריה והשטיפה שתמיד מומלצות,
אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים מעולות:
דרך א
בישול קינואה כמו אורז:
1. על כל כוס של קינואה נוסיף בין 1.5-2 כוסות מים וככל שנוסיף יותר מים, הקינואה תצא רכה יותר.
2. נניח יחד קינואה+מים בסיר
3. נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך את האש.
4. נבשל כ15 ד׳ נכבה את האש ורגע!
לא לפתוח. הבישול ממשיך עם אדי החום- נפתח את הסיר רק כ-5-10 ד לאחר כיבוי האש ו״נפתח״ בעדינות את הקינואה עם מזלג.
דרך ב׳
בישול הקינואה כמו פסטה-
1. מרתיחים סיר עם מים מומלחים קלות
2. כשהמים רותחים שופכים לתוכם את הקינואה המסוננת ומביאים לרתיחה שנייה
3. מנמיכים מעט את האש ומשאירים בעבוע עדין וממשיכים לבשל כ7-12 ד
מדי פעם טועמים את הקינואה וכשמוכנה..
4. מסננים ומערבבים בעדינות עם מזלג.
מבחר מתכוני קינואה קיימים באתר
תהני!