הכל על קינואה

אוהבת אותה, למרות תמימותה.

יש נשים שהיא פחות מתאימה להן, שימו לב איך אתן מרגישות מבחינת מערכת העיכול לאחר אכילתה.

היא עשירה בחלבון,
סיבים מסיסים
סיבים שאינם מסיסים
נטולת גלוטן
כל אלה משפיעים על הערך הגליקמי שלה כמובן
והוא אכן נמוך!
והיא לרוב יודעת להעניק  תחושת שובע ממושכת.

חוץ מכל אלה היא עשירה בוויטמינים ומנרלים ומומלץ לשלב אותה באופן קבוע בתזונה שלך!



דגשים להכנה מוצלחת:
1. תשרי את הקינואה לכחצי שעה לפני ההכנה ואחרי ההשרייה מומלץ לשטוף אותה. היטב.
כך אנחנו מנקות את הקינואה מתכולת הספונינים שבה והם אלה שלעיתים גורמים לה להיות מרירה.
2. לא משנה באיזו דרך את בוחרת להכין את הקינואה שלך.
מייד כשהיא מוכנה- ערבבי אותה במזלג ובעדינות- כך תהיה לך קינואה אוורירית וטעימה.
3. סוד- כשהקינואה מוכנה, תבלי אותה, עוד לפני הכנסת התוספות שבחרת…
כך הרוטב נספג בצורה המיטבית והקינואה עשירה וטעימה.

איך כדאי להכין את הקינואה:
אחרי ההשריה והשטיפה שתמיד מומלצות,
אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים מעולות:

דרך א

בישול קינואה כמו אורז:
1. על כל כוס של קינואה נוסיף בין 1.5-2 כוסות מים וככל שנוסיף יותר מים, הקינואה תצא רכה יותר.
2. נניח יחד קינואה+מים בסיר
3. נביא לרתיחה, נכסה את הסיר וננמיך את האש.
4. נבשל כ15 ד׳ נכבה את האש ורגע!
לא לפתוח. הבישול ממשיך עם אדי החום- נפתח את הסיר רק כ-5-10 ד לאחר כיבוי האש ו״נפתח״ בעדינות את הקינואה עם מזלג.

דרך ב׳

בישול הקינואה כמו פסטה-

1. מרתיחים סיר עם מים מומלחים קלות
2. כשהמים רותחים שופכים לתוכם את הקינואה המסוננת ומביאים לרתיחה שנייה
3. מנמיכים מעט את האש ומשאירים בעבוע עדין וממשיכים לבשל כ7-12 ד
מדי פעם טועמים את הקינואה וכשמוכנה..
4. מסננים ומערבבים בעדינות עם מזלג.


מבחר מתכוני קינואה קיימים באתר
תהני!

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן