עוגת גבינה תות raw

עוגה חגיגית ויפיפיה שעשויה כולה ממרכיבים טבעיים בלבד

אני מארחת איתה המון והיא תמיד מפתיעה את כולם ומוכיחה למי שעדיין לא התנסתה

שאפשר לhהנות באמת מאוכל שלא פוגע בך.

אגוזים לאחר השרייה וטחינה ובתוספת של מתיקות טבעית מרגישים ממש כמו גבינה.
העוגה מאזנת רמות סוכר בזכות המרכיבים הטבעיים, הסיבים והשומנים.

יחד עם זאת,
היא שונה מעוגות השמנת/ גבינה/קצפת המערביות.
המתיקות שלה עדינה יותר והמרקם טבעי יותר ומי שרגילה ביומיום שלה לתזונה מערבית קלאסית ולנוכחות של סוכרים, דיאטים, מאפים ועוגות ״מרעיבות״ מערביות לא בטוח שתהנה מעדינות הטעמים של העוגה המיוחדת הזו.

אני באמת מכורה לעוגה הזו ונהנית ממנה, בשלמות שרק מי שמנקה את התזונה שלה ונמצאת בשלב blessed
של התוכנית דואגת לעצמי
יכולה להבין(:

מתאימה לשלב ה-
blessed
רמה קלה
מנה משפחתית
15 ד הכנה


המרכיבים:
תבנית בקוטר של 18 ס״מ- זו עוגה עוצמתית מאוד ומרשימה מאוד
וכן, היא במידה קטנה וזה יפיפה. מעט זה יותר…

לתחתית:
חצי כוס שקדים/פקאנים/אגוזי מלך
חצי כוס פתיתי קוקוס יבש
חצי כפית קינמון
קורט מלח
3 תמרי מג׳הול מגולענים
1-2 כפות שמן קוקוס

לשכבת הגבינה:
כוס של אגוזי קשיו מושרים במים כחצי שעה
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
שליש כוס מים
רבע כוס שמן קוקוס
רבע כוס מייפל
קורט מלח

לשכבת התות:
כוס של אגוזי קשיו מושרים במים כחצי שעה
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
שליש כוס מים
רבע כוס שמן קוקוס
רבע כוס מייפל
כ-4 תותים קפואים/טריים
קורט מלח


הוראות הכנה:
לתחתית העוגה:
1. מכניסים את כל החומרים למעבד המזון בעל להב מתכת ומייצרים עיסה מעט דביקה.
2. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומניחים במקרר.

לשכבת הגבינה:
1. מערבבים את כל החומרים, חוץ משמן הקוקוס בבלנדר עוצמתי כ90 שניות עד שהכל הופך למחית חלקה.
2. רק אז מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב
3. יוצקים בעדינות על התחתית שכבר הכנו ומניחים במקפיא עד להתמצקות.
רק שהשכבה הזו מתמצקת אפשר לשפוך את השכבה הבאה

לשכבת התות:

1. מערבבים את כל החומרים+התותים כמובן וחוץ משמן הקוקוס בבלנדר עוצמתי כ90 שניות עד שהכל הופך למחית חלקה.
2. רק אז מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב
3. יוצקים בעדינות על שכבת ה״גבינה״ שכבר הכנו ומניחים במקפיא עד להתמצקות.
רק שהשכבה הזו מתמצקת אפשר לקשט את העוגה ולהנות….

אני ממליצה לקשט בפירות טריים- תותים חתוכים ואוכמניות
ועל הכל לטפטף כף מייפל טהור!



בהמלצת העדה הנטורופתית:

אפשר כמובן להחליף את התותים בכל פרי קפוא אחר

ממליצה להפשיר את העוגה כ10 ד לפני הפריסה- כך היא עדיין קפואה אבל יותר נעימה לחיתוך ואכילה

כמובן שאפשר להמשיך ולגוון עם שכבות נוספות…

נשמרת במקפיא לאורך זמן… אפשר גם לחתוך ולאחסן בקופסא אטומה.

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן