איך להכין סלט שהוא ארוחה



1. ווטמינים ומינרלים: בחירת ירקות חיים טריים וטעימים, אני ממליצה שלפחות חצי מכמות הירקות תהיה מורכבת מעלים ירוקים ושכמות הירקות החיים בכל הסלט תהיה לפחות 50% מן הסלט כולו.
2. יצירת תחושת שובע 1: חשוב להוסיף לסלט מרכיב חלבוני לבחירתכן: עוף מוקפץ/ טופו קריספי/ אדממה/ קטניות מבושלות/ טונה או דג אחר/ ביצה בכל צורת הכנה. כמו תמיד אין הגבלת כמות- בהתאם למידת הרעב והצורך שלכן.
3. יצירת תחושת שובע 2: חשוב להוסיף לסלט מרכיב שומני – אני נוהגת להוסיף לסלט שלי: שמן זית איכותי כמרכיב ברוטב לסלט (מגוון רטבים תמצאו תחת קטגוריית הסלט) כמו כן אני מסיפה חופן אגוזי raw וכחופן זיתים. ניתן להוסיף או להחליף בכף טחינה/שקדיה או אבוקדו.
4. תוספת ירקות שורש אפויים, מעמיקה את טעמי הסלט ומוסיפה לו עוד נדבך טעמים ואיכויות תזונתיות. לדוגמא- בטטה אפויה, סלק אפוי, פטריות אפויות או מוקפצות, כרובית אפויה ועוד….
5. תוספת דגנים:דגנים נטולי גלוטן נפלאים המהווים חלק ממאכלי התוכנית. אנחנו כל כך רגילות לאכול סלט עם לחם… לחם מייצר תחושת כבדות ועייפות.וכשמורידים אותו מן התפריט… מרגישים הקלה. לוקח זמן להתרגל לתחושת השבע השונה הקלילה והחיונית -מנסיון! על כן אל תהססו להוסיף לסלט שלכן במידת הצורך גם דגנים. איזה? מותרים כמובן! אפשר להוסיף לדוגמא כ- 2 כפות או יותר של קינואה/ אורז/ כוסמת/ לחם מותר חתוך לקוביות ואפילו אטריות אורז מבושלות יכולות להיות תוספת מעניינת, קלה וטעימה!
6. ניתן כמובן גם להוסיף ירקות מלקטים קפואים- ניתן להקפיץ עם שום ובצל או רק לחמם: תירס/ שעועית ירוקה/ אפונה/ ברוקולי ועוד…
7. עשבי תיבול מומלץ להוסיף- בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ועוד…
8. הרוטב! הכי חשוב על מנת לייצר סלט טעים ובריא- להשקיע ברוטב. יש לכן מספר אופציות של רטבים טעימים. אני הכי אוהבת את רוטב הוינגרט הבסיסי…
מכל הרשום לעיל, חשוב להקפיד על: ירקות חיים, מנת חלבון, מנת שומן, וירקות שורש.
בתאבון!