הלכות סלט

איך להכין סלט שהוא ארוחה


1. ווטמינים ומינרלים: בחירת ירקות חיים טריים וטעימים, אני ממליצה שלפחות חצי מכמות הירקות תהיה מורכבת מעלים ירוקים ושכמות הירקות החיים בכל הסלט תהיה לפחות 50% מן הסלט כולו.


2. יצירת תחושת שובע 1: חשוב להוסיף לסלט מרכיב חלבוני לבחירתכן: עוף מוקפץ/ טופו קריספי/ אדממה/ קטניות מבושלות/ טונה או דג אחר/ ביצה בכל צורת הכנה. כמו תמיד אין הגבלת כמות- בהתאם למידת הרעב והצורך שלכן.


3. יצירת תחושת שובע 2: חשוב להוסיף לסלט מרכיב שומני – אני נוהגת להוסיף לסלט שלי: שמן זית איכותי  כמרכיב ברוטב לסלט (מגוון רטבים תמצאו תחת קטגוריית הסלט) כמו כן אני מסיפה חופן אגוזי raw וכחופן זיתים. ניתן להוסיף או להחליף בכף טחינה/שקדיה או אבוקדו.


4. תוספת ירקות שורש אפויים, מעמיקה את טעמי הסלט ומוסיפה לו עוד נדבך טעמים ואיכויות תזונתיות. לדוגמא- בטטה אפויה, סלק אפוי, פטריות אפויות או מוקפצות, כרובית אפויה ועוד….


5. תוספת דגנים:דגנים נטולי גלוטן נפלאים המהווים חלק ממאכלי התוכנית. אנחנו כל כך רגילות לאכול סלט עם לחם… לחם מייצר תחושת כבדות ועייפות.וכשמורידים אותו מן התפריט… מרגישים הקלה. לוקח זמן להתרגל לתחושת השבע השונה הקלילה והחיונית -מנסיון! על כן אל תהססו להוסיף לסלט שלכן במידת הצורך גם דגנים. איזה? מותרים כמובן! אפשר להוסיף לדוגמא כ- 2 כפות או יותר של  קינואה/ אורז/ כוסמת/ לחם מותר חתוך לקוביות ואפילו אטריות אורז מבושלות יכולות להיות תוספת מעניינת, קלה וטעימה!


6. ניתן כמובן גם להוסיף ירקות מלקטים קפואים- ניתן להקפיץ עם שום ובצל או רק לחמם: תירס/ שעועית ירוקה/ אפונה/ ברוקולי ועוד…

7. עשבי תיבול מומלץ להוסיף- בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ועוד…

8. הרוטב! הכי חשוב על מנת לייצר סלט טעים ובריא- להשקיע ברוטב. יש לכן מספר אופציות של רטבים טעימים. אני הכי אוהבת את רוטב הוינגרט הבסיסי…

מכל הרשום לעיל, חשוב להקפיד על: ירקות חיים, מנת חלבון, מנת שומן, וירקות שורש.

בתאבון!

מוזמנות לשתף:

מוזמנות להדפיס:

חגית לוטן

חגית לוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נעים להכיר! חגית לוטן :)
אני נטורופתית, הרבליסטית קלינית. מנחת התוכנית ״דואגת לעצמי״. ואם את מבקשת לטפל בעצמך, לחזק את עצמך, להבין אחת ולתמיד מה נכון לך לאכול ולייצר שינוי מבורך בחייך.
אני כאן בשבילך

דואגת לעצמי

מעכשיו ולתמיד

תוכנית ריפוי תזונתי אישי

ושחרור משקל לנשים

דואגת לעצמי

הסטודנטית

תוכנית דיוק תזונתי ואיזון הורמונלי

לסטודנטיות וצעירות

דואגת לעצמי

New Born

לדאוג לעצמך ולתינוק שלך

לפני הכניסה להריון ואחרי הלידה

אני מזמינה אותך לשיחת היכרות איתי
ועם הדרך התזונתית המיוחדת שיצרתי.

אגסים אפויים

אגסים אפויים חמים או קרים, אפשר להכין גם עם תפוחים ופירות אחרים..
מושלמים לשעת הבא לי, בתוך סלט ירוק, או לצד גלידה טבעית ומותרת.

קראי עוד...

טורטיות כוסמת

הכוסמת היא מזון על! וזאת למה? עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובנוגד חימצון עוצמתי הנקרא רוטין, רוטין מחזק את כלי הדם. הכוסמת מכילה חלבון מלא, היא נטולת גלוטן, עשירה בסיבים מסיסים והערך הגליקמי שלה נמוך. (לא מעלה דרמטית רמות סוכר בדם!) בשל כך היא מייצרת תחושת שבע לאורך זמן.

קראי עוד...

לדאוג לעצמך זו חגיגה

הצטרפי לקהילת דואגת לעצמי

וקבלי מתנה :)

שני מתכונים קלי הכנה וטעימים

מתוך התוכניות שלנו…

דילוג לתוכן